logo
Search
Close this search box.

Gde je Čeferin u nameštenom meču Domžale-Zemun?

Kriminalac Ilčo Djordjioski zvani Rošavi, tip koji se lažno pretstavlja kao predsednik Fudbalske Federacije Makedonije, danas tačno u podne je uradio novi skandal. Namestio je predsednika UEFA, Slovenca Aleksandra Čeferina.

Objavljeno: 15. 02. 2018

Piše: Zoran Burevesnik Božinovski

Čeferin je u Skoplju, zajedno sa Markom Van Bastenom kao pretstavnikom FIFA, povod je puštanje u rad smeštajnog kapaciteta nekakvog kapitalnog objekta, kao što je kriminalac Ilčo Djordjioski nazvao. U tom navodnom smeštajnom kapacitetu navodno će biti smeštane u budućnosti makedonske fudbalske selekcije. Imao sam nameru da prisustvujem ovoj ,,svečanosti,, ali sam na ulazu dobio objašnjenje da je meni od strane FFM bio zabranjen pristup objektu i sedištu federacije. Ovo su mi objasnili pripadnici parapolicijske jedinice koja je vlasništvo kriminalca Saše Mijalkova, eks direktora makedonske tajne policije, koji su na uniformama imali oznake SGS.

Logično je da kriminalac brani kriminalca, onoliko koliko je logično da nemoćna, neefikasna i propala država kakva jeste Republika Makedonija sve ovo NEMO posmatra, a njeni funkcioneri dolaze na ,,svečanosti,, u fudbalskoj federaciji, nasmejani oko ušiju, da daju poddršku. Danas su to uradili potpredsednik vlade Kočo Andjušev i gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov. U normalnim zemljama kakva Republika Makedonija nije odavno, funkcioneri izvršne i lokalne vlasti odbijaju prisustvo na ,,svečanostima,, koje priredjuju kriminalci za izabrani krug (ne)ljudi, na kojima je dozvoljen pristup samo kontrolisanim medijima čiji su urednici i vlasnici poslali redakcijske poslušnike koji neće ,,talasati,, za vreme trajanja ceremonije i neće dovoditi u neprijatan položaj visoke goste.

A imao sam nameru, da me nisu sprečili nasilno, da predsednika UEFA Čeferina pitam direktno: ,,Gospodine Čeferin, dali ste upleteni u nameštanje prijateljske medjunarodne utakmice Domžale – Zemun, odigrane 7 februara o. g. u Umagu, Hrvatska, završen 3 : 1? To je utakmicaе u čije nameštanje je upleten predsednik makedonske fudbalske federacije Ilčo Djordjioski?,,. Obezbedjenje ,,SGS,, agencije braneći Djordjioskog od mog pristupa, a po njegovom nalogu, s ciljem da me onemogući da uznemirim visokog gosta, napravilo je ,,medvedju uslugu,, g. Čeferinu. Djordjioski je pretpostavljao da znam za ovaj namešteni meč zato što danima istražujem okolnosti i javno pitam. Evo detalja:

Domžale (Slovenija) i Zemun (Srbija) su odigrali NAMEŠTEN prijateljski meč na pripremama u Umagu (Hrvatska). Završio je pobedom domaćina iz Slovenije, 3 : 1. Da bi prošlo sve u najboljem redu, svoju ulogu su odigrali Ilčo Djordjioski i urednik makedonskog sportskog dnevnog lista ,,Makedonski sport,,, Igor Ivanovski zvani Idi. U njihovom ,,aranžmanu,, su inkognito za Umag iz Makedonije otputovale sudije na ovom meču, ustvari SERVISERI koji su tamo ,,glumili,, sudije: Stefkov, Icev i Nedeski su dvojica sudija i jedan kontrolor sudjenja u makedonskom fudbalu, a nijedan od njih nema znak FIFA, kakav nosi svaki medjunarodni fudbalski sudija. Da bi ova utakmica završila tako kako je završila (3 : 1), morali su da putuju iz Makedonije sa instrukcijama od menadžera Djordjioskog i Ivanovskog. Na ovaj tačan rezultat KVOTA na kladionicama je bila 15 (na uloženi 1 eur se dobija 15 eura), a utakmica je kotirala na svim svetskim kladionicama. ,,Sudije,,/servisere nema u protokolu ovog meča, nema ih ni u izveštaju s utakmice koji je postavljen na web stranici koji je postavljen na vebu NK ,,Domžale,,. Na sajtu su i brojne fotografije na kojima se vidi samo jedan od trojice ,,sudija,,/servisera iz Makedonije, Ilija Nedeski. Ta jedna fotografija je dokaz da su sudije iz Makedonije bili akteri ovog nameštenog meča. Praksa je da u ovakvim prilikama sude sudije iz okolnih mesta, u slučaju iz Slovenije i Hrvatske. U radijusu od 100 kilometara oko Umaga ima nekoliko stotina fudbalskih sudija iz Hrvatske i Slovenije. Šta su tražili u Umagu makedonske sudije, nedelegirani od nikoga od zvaničnika iz UEFA, osim od menadžera Djordjioskog i Ivanovskog? Zašto ih nema u protokolu s utakmice, zašto su sudili bez AMBLEMA na dresu, što je obavezno po propisima? Sudijska organizacija nije razbojnička družina bez obeležja. Tu su pravila stroga i više nego jasna.

Zadnji indikator da je ova utakmica nameštena je tačan krajnji rezultat od 3 : 1 (KVOTA 15 na kladionicama), je poslednji treći gol za Domžale koji je postignut u 90 + 3 minuti, kada je Dobrovoljc ,,ukrao,, loptu na sredini terena, probio se pred gol gostiju i sa 25 metara i neobranjivo pogodio gol nemoćnog golmana Ostojića. Ili u originalu: ,,Dobrovoljc je ukradel žogo na sredini igrišća. Prodrl je proti vratom in s 25 metrov neubranljivo meril v zgornji levi kot nemočnega vratarja Ostojića.,,

Makedonske fudbalske sudije su poznate po ovakvim inkognito gostovanjima u inostranstvu, po sudjenjima na nameštenim prijateljskim mečevima kao što je ovaj konkretni o kome pišem, Domžale – Zemun. Konkretna utakmica je interesantna i zbog toga što je NK Domžale je slovenački klub, zemlje iz koje potiče i aktuelni predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, današnji gost kriminalca Ilče Djordjioskog. Danas su me sprečili da direktno u lice pitam Čeferina o nameštanju ove utakmice. Možda će neki sportski novinar iz Hrvatske, Srbije ili Slovenije postaviti ovo pitanje.

Makedonski sportski novinari sigurno neće ništa pitati. Da ih stavite na najvećim mukama neće objaviti tekst u kome će priznati da je ,,sudija,,/serviser na fotografiji iz Umaga, Ilija Nedeski…

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.