logo
Search
Close this search box.

ŠPIJUN je privremeno sprečio Cvetanova da kaže istinu o Toši…

Za mene lično, HITNOST i hitna TAJNOST u i nakon akcije ŠPIJUN u Skoplju, nije nikakvo iznenadjenje. Brzopleta i lično od mene isprovocirana akcija vladajuće MVR DPMNE u Makedoniji, ima samo jedan jedini cilj, zatvoriti i utamničiti ex direktora Direkcije za sprečavanje pranja novca, Vaneta Cvetanova i onemogućiti ga da u saradnji sa mnom objavi sve ono što smo se dogovorili prije više od nedelju dana na našem susretu u Vranju. Tema našeg susreta je bila ISTINA O POGIBIJI TOŠE PROESKOG…

To je bio naš drugi susret u poslednjih par godina. Prvi je bio u Sofiji, drugi evo sada u Vranju, par dana pre akcije ŠPIJUN u kojoj je on uhapšen zajedno sa još 20-tak osoba, a ja optužen u odsustvu jer ne živim već godinama u Makedoniji. Naš ih je susret u Vranju prestravio, izvadio iz kože i naterao na akciju. Sprečiti što se može sprečiti, zataškati što se može zataškati!!! No, krenimo redom…

Čudom se danas čudi aktuelna makedonska vlast u Skoplju, šta su propustili i šta im je promaklo u inače dobro iskontrolisanoj situaciji straha i hermetički zatvorene države u koju su investirali skoro 200 miliona eura budžetskog novca i novca od EU fondova, zloupotrebljenog za nabavu opreme za prisluškivanje, praćenje komunikacija i kontrolu unutrašnje i spoljnog neprijatelja. Njihova paranoja producirana zbog kontinuiranog straha od pada s vlasti koji ih vodi putem Ive Sanadera i klike, dovela ih je do stepena da u poslednjih pola godinu izbroje više unutrašnjih neprijatelja u njihovoj pro-policijskoj stranci, nego prirodnog spoljnog neprijatelja iz redova opozicije.

Danas, njihov ubedljivo najači i najpismeniji neprijatelj je Vane Cvetanov. Po edukaciji, visprenosti i poznavanju modernih tehnologija, svoje je bivše stranačke kolege i poslodavce iz MVR DPMNE, od premijera Gruevskog pa naniže, doslovce patosirao, održavši im za vreme njegove direktorske karijere (nasilno prekinute u proleće 2010.) u Direkciji za sprečavanje pranja novca Republike Makedonije, kontinuirano metodsko pokazno predavanje kako se radi posao po Zakonu i kako se usput voli svoja zemlja, ali i sve ono što ta zemlja ima kao svoje blago.

Vane Cvetanov je ostao bez funkcije iz dva vrlo jaka razloga. Obavljajući poziciju direktora direkcije koja kontroliše sve finansijske institucije, sa danas rasturenim timom mladih eksperata, dok je direktorovao završio je i arhivirao, sa svim dokazima i podnesenim prijavama Tužilaštvu za gonjenje organiziranog kriminala, nešto preko 100 slučajeva pranja novca u ogromnim novčanim iznosima. Iskoristio je nesinhronizaciju u vladajućoj porodici u Makedoniji: premijera Nikole Gruevskog, njegovog brata od ujaka Saše Mijalkova (direktor tajne policije bez boravišta u Skoplju jer ima stalni boravak zadnjih osam godina u Pragu, Češka Republika) i njegovog mladjeg rodjenog brata Vladimira Mijalkova (pomoćnik direktora makedonske Carine koji lično kontroliše svu trgovinsku razmenu ove opljačkane zemlje).

Dok su se njih trojica dosetili da Vane Cvetanov i njegov tim rade i odradjuju slučaj po slučaj, sve je bilo gotovo, a prijave podnesene. A kako Cvetanov kao direktor nije imao nikakvu stranačku kontrolu i kako je svima koji su ga usput propitivali: ŠTA TO RADIŠ!?, dosetljivo objašnjavao da ima dozvolu Gruevskog i Mijalkova, tako je uspešno finalizirao slučajeve jer niko nije smeo, kao što niko ni danas ne sme da pita nešto ovu dvojicu vrhovnika i da proveri. Ta nesinhronizacija je završila u trenutku kada sam objavio prvi tekst u beogradskom magazinu TABLOID, na temu Toše Proeski, pod naslovom MENADŽERI, SMRTI I RAZONODE… (br. 209, 24. juni 2010.):

www.magazin-tabloid.com

Hajka na Cvetanova od strane Mijalkova i Gruevskog u Skoplju i njegova smena je usledila odmah nakon objave teksta u TABLOID-u. Onda su braća na vlasti shvatili šta je Vane i ostali deo tima uradio i odradio. Pozvali su sve svoje potčinjene i u policiji i tužilaštvu pronašli preko 100 odradjenih slučaja sa dokazima o umešanosti aktuelne vlasti u medjunarodnom lancu pranja novca. Jer, javna je tajna da je Republika Makedonija pod ovom vlašću u Skoplju poslednjih sedam godina, postala jedna od frekventnijih perionica prljavog novca u ovom delu Evrope.

Najveći greh Vaneta Cvetanova je upravo odradjivanje tih 100 slučajeva, kao i njegovo javno istupanje kasnije da je ova vlast pod Gruevskih oprala nekoliko milijardi eura prljavog novca i transferirala ga na svoje insotrane račune po rajskim, maršalski i ostalim devičanskim ostrvima po svetu. U okviru ovih 100 slučajeva, Vane Cvetanov i njegov tim su u toku 2006. godine radili temeljno na rašćišćavanje slučaja pranja 3,9 miliona eura iz Burgan Bank Kuvajt preko Makedonije i Slovenije, u režiji dva pripadnika makedonske tajne policije (Aco Bibanovski i Kočo Atanasov) s jedne i producenta AWARD produkcije Lastu Nikolovskog (ex Mrčkovski, jer je pod čudnim okolnostima menjao prezime!?) i menadžerice Ljiljane Petrović, koja je zastupala Tošu Proeskog. Tim Vaneta Cvetanova je na prethodno traženje ministarke makedonske policije Gordane Jankulovske, istraživao puteve prljavog novca od Kuvajta, preko Makedonije (pet firmi Nikolovskog i Petrovićeve), do Ljubljanje i njihove zajedničke firme LILIJA ATELJE doo (Petrović 51%, Nikolovski 49%, Toše P. neizvršni direktor).

Greh Vaneta Cvetanova se sastoji u tome što je ovaj slučaj sa svojim saradnicima završio do kraja, podneo prijavu i IZVEŠTAJ Tužilaštvu za gonjenje za organizirani kriminal, tužiocu Jovanu Ilijevskom, preko arhive, u decembru 2006.(imate ga u PRILOGU s leve strane ovde). Dakle pazite, DESET MESECI PRE „SAOBRAĆAJKE“ KOD NOVE GRADIŠKE!!! Još veći greh Cvetanova je taj što je celu ovu istragu vodio tako da je na kraju dokazao da Toše Proeski nije umešan u pranje novca i da je iskorišćen, pa je nakon predavanja IZVEŠTAJA više puta pitao tužioca Ilijevskog: ŠTA JE SA IZVEŠTAJOM O NIKOLOVSKOM I PETROVIĆ? IMATE LI NAMERU DA TOŠU SKLONITE IZ TE EKIPE I SPASITE GA MAFIJE KOJE PERE NOVAC? Precizan tekst na ovu temu imate ako otvorite sledeći link:

ZAVJERA ŠUTNJE O PRANJU NOVCA TOŠE PROESKOG:

Link naravno Otstranjen

Cvetanov od Ilijevskog nije dobio NIKAKAV odgovor, pa mu je preostalo da skoro celu 2007. godinu do kritičnog 18.10. posmatra Proeskog kako se muči i kako se svadja sa svojim producentom i menadžerkom. Posmatrao je sve do Nove Gradiške, 18. oktobra 2007. kada je svet bio obavešten da je Toše Proeski poginuo. Sva dešavanja kasnije, u narednih mesec dana su nagnale Vaneta Cvetanova da kopiju izveštaja preda tadašnjem zameniku urednika u nedeljniku FOKUS, Zoranu Dimitrovskom, koji je „hot“ materijal meni predao u restoranu PIVNICA u centru Skoplja, pred svedokom. Čovek se zove Sašo Kocarev, ex funkcioner iz redova sadašnje vladajuće stranke u Makedoniji. To se dešavalo desetak dana posle mog spektakulrnog nastupa na zagrebačkoj NOVA TV, kada sam objavio famozni BUDVANSKI UGOVOR i na samo nedelju dana pre javnog snimanja emisije BISERI na A1 TV, koja je nakon emitovanja prerasla u javnu medijsku i policijsku hajku na mene lično, jer sam u emisiji Ljiljani Petrović postavio pitanja u vezi IZVEŠTAJA O PRANJU NOVCA koji nisam pokazao pred kamerama, ali su sutradan Jovan Ilijevski i Sašo Mijalkov lično od zamenika urednika u FOKUS-u, Zorana Dimitrovskog saznali da imam IZVEŠTAJ, da ga je dao Vane Cvetanov (nije rekao njemu nego meni direktno!). Mijalkov je isti dan (SREDA, 10 h. sati pre emitovanja snimka emisije BISERI!), vršeći ludački pritisak na danas pokojnog vlasnika Nikole Mladenova i na Dimitrovskog, sprečio da ja napišem tekst u FOKUS-u i objavim faksimil IZVEŠTAJA, samo 24 h. nakon emisije BISERI. Znao je Mijalkov da objava te istine u kombinaciji sa emisijom, znači BALKANSKI STAMPEDO Tošetovih fanova na Makedoniju, jer je visilo u vazduhu jedno jedino pitanje: ZAŠTO STE OSTAVILI TOŠU U KANDAŽAMA MAFIJE 10 MESECI NAKON ZAVRŠENE VANETOVE ISTRAGE!?

No, u naumu je Mijalkov uspeo. Sprečio je moju objavu u FOKUS-u i uspeo uz pomoć Serdžana Kerima da mi organizuije hajku u Makedoniji u kojoj sam dobio otkaz svuda osim od kuće i nakon koje mi je oduzeto sve ono što sam stvorio za desetak godina. Makedoniju sam sa porodicom napustio osam meseci kasnije, u septembru 2008.

A Vaneta Cvetanova su nakon emisije BISERI i uspeha u sprečavanju objave istine u FOKUS-u – prvo prebili od batina!!! Prebijen je jedno veče, na prostoru iza zgrade Vlade Makedonija gde je bio namamljen od jednog „prijatelja“. Režiser prebijanja je bio Dejan Mitrevskog URKO, šef obezbedjenja premijera Gruevskog. U prebijanju je učestvovao tim koji obezbedjuje Gruevskog. Kad su ga prebili dok je još ležao na podu, Mitrevski mu je poručio: „POZDRAVI ZORANA BOŽINOVSKOG IZ KUVAJTA!?“ (mislio je na Izveštaj, z. m.). U tom trenutku je Vane Cvetanov bio na funkciji Direktor direkcije za sprečavanje pranja novca. Ipak, od svega je najvažnije da je Sašo Mijalkov kao direktor tajne policije Makedonije, nešto silom nešto pritiskom na uplašene, uspeo da privremeno spreči objavu Izveštaja o pranju novca AWARD produkcije.

Cvetanov je smenjen ekspresno, kasnije kada sam IZVEŠTAJ objavio u TABLOID-u (juni 2010.). Nakon smene je počela hajka na njega i besomučno proganjanje, uz primenu svih sredstava koje jedna mračna stranačka policija može da primeni. Pa je Cvetanov popuštajući pod tim pritiskom, a prevaren od strane faktora u Protestantskoj crkvi u Strumici (konkretno, rodjeni brat pokojnog Borisa Trajkovskog), krenuo u egzil, put SAD. Makedoniju je napustio u martu 2011. godine i za SAD je kanio preko Sofije. Pošto je od protestanata bio uveren da će dobiti azil u SAD, tražio ga je u njihovoj ambasadi u Sofiji. Mene je pozvao da se vidimo pre njegovog odlaska za SAD, pa sam iz Beograda otputovao za Sofiju 03. aprila i sastali smo se rano ujutru 04. aprila, na jedan sat pre nego je otišao na zakazani termin u ambasadi SAD u Sofiji, na kome je trebao dobiti garancije za traženi azil. Vratio se sa sastanka utučen jer su ga odbili i objasnili da može u SAD samo kao turista i ništa više. Njegovi prijatelji iz Protestantske crkve su ga ipak uveravali da ne očajava, da putuje za SAD gde ga čekaju njihova braća po veri, da će nakon što prodje period aklimatizacije, uspeti da ostane tamo. Bio je spreman raditi bilo što tamo samo da uspe. No, kad je sletio tamo, osim hladnog vetra i oluje, od braće protestanata nije bilo ni traga ni glasa. A njegovi prijatelji protestanti iz Makedonije su isklučili njihove mobilne telefone i bili nedostupni. Ostao je mesec ili dva tamo i vratio se nazad u Sofiju pa u Skoplje, potpuno slomljen.

Tog dana, 4. aprila 2011. smo sa Vanetom razgovarali o svemu. I dogovorili se. Omogućio mi je pristup njegovom lap top kompjuteru i uz objašnjenje da je višekratno izvaran, a najviše od tadašnjeg lidera opozicije Branka Crvenkovskog, DOZVOLIO MI da na svoj USB snimim samo pet slučajeva pranja novca, od ukupno svih iznad 100. Dao mi je samo pet slučajeva uz obrazloženje da će mi potpuno verovati kada njih objavim, da ću dobiti i ostalih 95. Od njega sam saznao da osim njega u lap topu, celu databazu ima i Zoran Trajčevski (danas aktuelni direktor Saveta za radiodifuziju), jer je njegov čovek vičan tehnologiji kupio eksterni disk i pomogao Vanetu da celu bazu Direkcije snimi na njemu. Jedno pola sata me ostavio samog sa njegovim lap top kompjuterom, ali nisam zloupotrebio priliku i nisam presnimio ostatak databaze. Da jesam danas bi je imao i objavio bih je celu.

Poslušao sam Cvetanova, snimio tih pet slučajeva birajući medju 100, ručali smo kasnije i otputovao sam vozom nazad u Beograd. Svih pet slučajeva, ukljućujući i Izveštaj o pranju novca AWARD produkcije prethodno, objavljeni su na mom sajtu Burevesnik Vane Cvetanov je tada od strane makedonske porodične policije, a u saradnji sa bugarskim kolegama, bio praćen po Sofiji. Pa je izmedju ostalog „snimljen“ i njegov susret sa mnom, 4. aprila u bugarskoj prestonici. A onaj dan je i inače bio karakterističan po tome što je u jednoj sofijskoj bolnici od AIDS-a umrla Dosta Dimovska, ex ministrica policije u Vladi Ljubčeta georgiejvskog i politička majka Gruevskog i Mijalkova. U trenutku njene smrti je bila njihov Ataše za kulturu i unutrašnje obaveštajne poslove u Sofiji.

Izvesno vreme nakon našeg susreta u Sofiji, a netom prije vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji, juna 2011., Vane Cvetanov se vratio u Makedoniju. Opet je imao privodjenje i seriju saslušanja i maltretiranje od strane njegovih dželata. Bio je ispitivan u vezi njegovih aktivnosti u Sofiji, puta u Sad i vraćanja, ali i maltrtetiran zato što se sreo sa mnom. Glavno njihovo pitanje je bilo: ŠTA SI DAO BOŽINOVSKOM!? Ništa nije priznao, ali je odmah nakon puštanja sa tog saslušanja u bazi vojnog obaveštajnog centra u Skoplju, otišao kući i izlomio lap top na paramparčad i nakon toga ga je bacio u Vardar. Plašio se da ne budu pretresali njegov dom i da nadju databazu Direkcije gde je direktorovao do smene. Eksterni disk na kome je bila snimljena je nakon susreta sa Brankom Crvenkovskim i dobijenih instrukcija, u Kočanima predao jednom od organizacionih sekretara u opozicionoj SDSM, Vlatku Serafimovu koji je dalje disk predao dugogodišnjem šefu obezbedjenja Crvenkovskog, kojega znam samo kao ZOKI MIRAVAC.

Sve ovo mi je Vane Cvetanov ispričao prošle nedelje u Vranju, na našem susretu koji se desio NA NJEGOVO TRAŽENJE, predprošli četvrtak, 10. 09., izmedju 10 i 17 časova u ovom gradiću na jugu Srbije. Pošto su Cvetanovu poslednjih nekoliko godina pratili komunikacije i kretanje, po priznanju na press konferenciji portparola Ive Kotevskog, pomoćnika ministrice policije Makedonije, ZNALI SU da se Cvetanov sastaje sa mnom. Pa su zapalili ALARM u Skoplju još prije puta Cvetanova u Vranje. S moje strane, da bi im video pamet koji nemaju, na mojim vrlo posećenim FB profilima sam još u sredu kasno popodne objavio da „svi koji treba da znaju, od tog trenutka znaju da počinje faza RASKURCAVANJE!“ i kao prilog postirao i kompoziciju O FORTUNA iz Carmine Burane. Eno taj posto još stoji kod mene, od srede 11. 09. (kakav SVETSKI datum i koja koincidencija!?, z. m.). Ekipa na vlasti su Skoplju je sklopila mozaik i priče i nasnimili su u svojim glavama film da dajem nekakav znak nekakvoj „zločinačkoj grupi“ u Makedoniji, da dajem SIGNAL!? A ja sam se samo zajebavao. I provocirao ih naravno, jer je vreme da naše stare račune rasčistimo i svedemo finalni.

Prespavao sam u Vranju da budem odmoran za sastanak sa Cvetanovim, sačekao ga sutradan na bus stanici u Vranju i otišli smo na priču. Stvarno sam mislio da mi donosi eksterni disk sa databazom od više od 100 slučajeva i 115.000 fajlovao korupciji ove vlasti i transferu preko 3,5 milijardi evra van Makedonije, no Cvetanov mi je ispričao da je disk kod Crvenkovskom više od dve godine i da mu nikako nije jasno zašto sve to nije objavljeno u medijima kako su sa njim dogovorili pre predaje diska. Umalo nisam pao sa stolice kada mi je rekao da je došao da se sa mnom dogovori da idući mesec u Beogradu, Zagrebu ili Sarajevu održi pres konferenciju sa koje želi da balkanskoj i svetskoj javnosti saopšti potpunu istinu o tome ŠTA SE DEŠAVALO TOŠI PROESKOM dok je trajala istraga 2006. godine oko pranja novca i kako je Gordana Jankulovska ucenjivala TOŠU da postane ekskluzivac koji će ubuduće pevati na predizbornim skupovima vladajuće stranke MVR DPMNE, a izmedju izbora kao njihov čovek raditi na podizanju njihovog rejtinga u javnosti. Cvetanov kao (in)direktni učesnik u toj kampanji pritiska na Proeskog, je zajedno sa njegovim timom bio jedan od retkih koji je Toši pružio ruku spasa. Nažalost, pritisak Jankulovske i Mijalkova je bio puno jači.

Ovu ideju sa pres konferencijom sam Cvetanovu dao još u Sofiji, aprila 2011. ali se bojao za bezbednost njegove porodice, posebno dece pa nije pristao. Ideju sam mu dao jer svet uporno čeka istinu o Toši! Sada je u Vranju Cvetanov došao da mi saopšti da je spreman za javno iznasanje istine o Toši, jer je MVR DPMNE uspela da nagovori njegovu eks suprugu da se razvede od njega i udalji ga od dece koju nije video više od godinu dana, jer je bez egzistencije i plate i nema od čega da plaća alimentaciju za njih. Nije imao više šta da izgubi. Rastali smo se na bus stanici u Vranju kasno popodne, sa dogovorom da idući mesec organiziramo press konferenciju koju sada želi.

Samo par dana kasnije, kad je Mijakov prateći njegove komunikacije shvatio da produžavamo komunikaciju, dao je nalog za NESELEKTIVNO hapšenje 20 osoba u Skoplju, u promašenoj akciji ŠPIJUN. Pohapšeni su SVI ljudi za koje su imali saznanja da su poslednjih pet godina kontaktirali sa mnom, direktno ili indirektno. Svi do jednog su ili bliski vladajućoj stranci MVR DPMNE ili aktuelni visoki funkcioneri ove mračne stranke ili su dugogodišnji obaveštajci. Jedan od njih je nekadašnji glavni ideolog ove stranke i možda najbolji detektiv i policiski analitičar savremen Makedonije, Aleksandar Dinevski.

Uhapsili su sve koji imaju bilo kakvu vezu sa mnom i sajtom Burevesnik i objavljenim istraživačkim pričama putem kojih se dokazuje učešće porodice na vlasti u Makedoniji u organiziranom kriminalu i korupciji. Uhapsili su 20 ljudi da bi pokrili hapšenje glavne figure u u svemu ovome, Vaneta Cvetanova, čoveka kojije javno dokazao da su Gruevski i Mojalkov ogrezli u korupciji i kriminalu. Uhapsili su CILJANO Cvetanova da konačno SVETU NE KAŽE ISTINU O TRAGIČNOM KRAJU TOŠE PROESKOG!

Nakon hapšenja je na pres konferenciji ministarka policije objavila javno da smo svi špijuni i da smo radili za tajne službe Grčke i Madjarske. Uplela je ove dve EU članice, bez argumentacije i bez pokazivanja dokaza pred javnosti, jer su malo prije toga proglasili TAJNOST ISTRAGE, a budući “proces veka” u Skoplju protiv svih optuženih, proglasili su TAJNIM. Da svet ne sazna za bruku. Pritom, danima mediji pod njihovom kontrolom od strane policije dobivaju informacije vezane za istragu i ladno ih objavljuju. I pored TAJNOSTI!

Objavljujem i ja naravno, jer ne živim u Makedoniji. Moram nešto da radim, dok čekam da me Srbija na traženje Makedonije uhapsi po medjunarodnoj poternici i ekspresno sa crnom vrećom na glavi isporuči u Skoplje gde me čeka 30 dana pritvora. Ili pak da ta ista Srbija sprovede nad mene ekstradicioni postupak i u redovnoj proceduri, zajedno sa eks direktorom makedonske carine, Draganom Daravelskim, pošalje put Makedonije.

Daravelski već deset godina ima medjunarodnu poternicu izdatu u Makedoniji, zbog pljačke 200 miliona eura i pranja novca dok je bio direktor Carine (1999-2002., šef mu je u ministarstvu finansija bio Gruevski kao ministar), ali sasvim slobodno živi godinama u “Krunskoj” ulici u Beogradu, komšija je opozicionoj DS. Nadam se da će nas dvojicu Srbija zajedno isporučiti u Skoplje. Ili će se brukati i Daravelskog ostaviti u komšiluku Demokratske Stranke, ZBOG REDOVNO PLAĆENOG REKETA U CASH NOVCU KOJI DONOSI IZ SKOPLJA ACE MILENKOVSKI (ex gradonačelnik opštine Čair i ex član vladajuće MVR DPMNE)…

  • Креирано на: 14.08.2015
  • Прегледано: 213.322

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.