logo
Search
Close this search box.

Другарчињата на ДуПе

На акционерското Собрание на РЕПЛЕК АД, одржано на крајот од месец април, освен хаосот што го предизвика генералниот директор Душан ДуПе Пецовски, се случувале и други скандали…

Пишува: Зоран Буревесник Божиновски

За да обезбеди насилно одржување и за да таа катастрофа од акционерско собрание биде како така озаконета, ДуПе Пецовски во НАДЗОРНИОТ ОДБОР на собранието вклучил двајца криминалци какви мајка ретко раѓа…

За озаконување на незаконитости какви се случиле на Собранието на РЕПЛЕК АД, на ДуПе му требале ВЛАДИМИР ГАШЕВСКИ и НАУМ ЈАНАКИЕВ!

Тие доаѓаат од двете најопљачкани спортски федерации, фудбалската и голф федерацијата. Владимир Гашевски, тип кој глуми адвокат, на шверцерот Мети Сејдини му е главен изведувач на сите нелегитимни изборни и неизборни собранија на ФФМ. Поставен уште од времето на претседателствувањето на Илчо Ѓорѓиоски Рошави, Гашевски веќе трет мандат незаконски членува во Комисија за верификација на делегати во ФФМ, поставен од ДПМНЕ. Тој Гашевски сега е ангажиран од ДуПе Пецовски да го легализира хаосот и криминалот од последното Собрание и да ги верификува одлуките од тоа Собрание…

Освен Гашевски, член на НАДЗОРЕН ОДБОР станал и НАУМ ЈАНАКИЕВ, официјално пензионер, ама со низа фалсификати сочинети во подрумска канцеларија на една адвокатка од Скопје, Јанакиев насилно владее во Голф Федерацијата на Македонија, без одржано годишно изборно собрание. Јанакиев лажно се претставува како претседател на оваа федерација. Баграта со него, верна на Сашо Мијалков и Ивица Коневски, екс градоначалник на Аеродром, сега адвокат, со сета сила на здружена група фалсификатори не дозволува развој на голфот како спорт во Македонија, а успешно спречуваат и влез на светската и европската голф асоцијација во ГФМ. Поинаку овој спорт нема да можат да го држат заробен…

Јанакиев заедно со Гашевски се последната одбрана на ДуПе Пецовски во РЕПЛЕК, како членови на надзорен одбор во акционерското друштво кои за валкани пари, привилегии и личен профит би продале бебе украдено на мајка од колевка, а не успешна компанија како РЕПЛЕК која вреди милиони евра…

Но, ако Пецовски во комбинација со Гашевски и Јанакиев и слични презервативи во УО и НО, како членови, успее да одржи власт, на едно друго поле тешко дека ќе успее да преживее.

Веќе пишував дека е во слободна и отворена хомосексуална врска со актуелниот австриски амбасадор во Македонија, тие тоа и не го кријат. Арно ама, после овие објави блиската околина и роднините на ДуПе Пецовски се ,,отворија,, па раскажуваат наоколу и дека ист ,,проблем,, имал и неговиот брат. Биле ,,двоцевки,, и двајцата. Па избива на површина и во јавноста сурово реална вистина дека од страна неговата бивша сопруга бил фатен сред сексуална акција со друг маж, по што таа го напуштила. Подоцна на свои блиски се доверила дека се надевала до последен момент дека нејзиниот ДУКИ има љубовница, ама епизодата со друг гол маж во кревет, уште сред акција, дефинитивно ја довела до одлука истиот момент да го напушти, иако имаат две деца…

Разнебитен после оваа тешка и срамна епизода, ДуПе Пецовски се преселил да живее божемно сам во двособен изнајмен стан, а како покритие на неговата хомосексуална врска со мажот со кој бил фатен на дело, фиктивно ангажирал жена да глуми негова љубовница во јавност. Мал проблем е што била ,,грда како смрт,,, како што ми ја опишува мојот извор, па како таква морал да ја трпи бидејќи на површина му избил промискуитетот и желбата често да менува партнери и со нив да ,,истражува,, на полето на хомосексуалноста…

                                                                                      (ќе има уште)

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.