logo
Search
Close this search box.

Ролф Плат: ,,Обезбедете 780 милиони долари, 150 од Македонски Телеком!,,

Пишува: Зоран Божиновски

Димитар Ковачевски, актуелен премиер на Северна Македонија, како секторски директор во Македонски Телеком, бил во директна комуникација со убиениот грчки електроинженер Костас Цаликидис се до неговото убиство. Доказ е мејл пораката испратена од Ролф Плат на 34 денови пред убиството на Цаликидис во Атина. Им поделил задачи во име на Дојче Телеком, Ковачевски и Пројкоски ги овластил да обезбедат 780 милиони УСД за оваа операција, од тие пари од Македонски Телеком се обезбедени 150 милиони долари, а на Цаликидис му дал задача до кои телефонски ФУНКЦИОНЕРСКИ линии да овозможи пристап за прислушување и следење…

Еве ја содржината на пораката од Ролф Плат:

Од: Ролф Плат

Испратено: вторник, 05.02.2005 12:46 часот

До: Елек Штрауб, Димитар Ковачевски, Славко Пројкоски, Костас Цаликидис

Драги колеги

Сакам да ве информирам дека целата опрема за следење и складирање на комуникации, од каблирање, хардвер, софтвер и меѓународно поврзување ќе оди преку следните компании: Belden, Pandult, Univolt, Conteg, Rittal, Nexans и Microsoft. Целокупната работа ќе чини 780 милиони долари кои ќе бидат обезбедени преку подружници на Балканот.

Г-дин Цаликидис од Грција да добие пристап до IAM линиите: ALL0227, ALL0114, ALL0114, ALL0273 и ALL0007.

За оваа работа е одговорен господинот Ковачевски. МакТел треба да одвои околу 150 милиони долари, а за оваа работа е одговорен господинот Славко Пројкоски.

Ќе бидеме во контакт!

Со почит

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.