logo
Search
Close this search box.

Кога платениците маршираат (2)

Македонија од осамостојувањето ја раководат платеници. Затоа сме овде каде што сме. Сред никаде!

Пишува: Зоран Божиновски и екипа на Буревесник.Нет

Од вториот дел од трилогијата за ударањето темели на организираниот криминал во Македонија, имате прилика да согледате како од 1992 година па натаму највисоки државни функционери набавувале оружје, муниција и моторни возила без распишан тендер, како тоа прво набавувале, најчесто од фирмата ,,МИКЕИ,,, па отпосле криминалните набавки ги ,,покривале,, со договори. Тоа отпосле е неретко 75 денови подоцна…

Во овој дел од вкупниот извештај имате прилика да се уверите како настанале функционери ПЛАТЕНИЦИ кај приватна фирма (,,МИКЕИ,,) и како таа платеничка ,,традиција,, на штета на Буџетот кој сите ние го полниме, трае до денес. Основоположници на овој платенички систем се Владо Поповски, Љубомир Фрчковски, Мирко Атанасовски, Алексо Стаменковски и други по нив, па до денешните платеници Радмила Шекеринска и Зоран Заев. Разликата е само во тоа што првите биле на платен список на таткото Малинковски, а сегашните се во скутот на наркодилерот Илија Малинковски викан ИКИ…

Од извештајот читате и како тогашните министри Поповски и Фрчковски си одавале признанија еден на друг, па си подарувале ловни карабини ,,РЕМИНГТОН,, на сметка на Буџетот, а преку Службата за безбедност и разузнавање, со потпис на Алексо Стаменковски.

Во меѓувреме, грабежот на пари од Буџет за најразлични набавки, доста често за приватни намени на набавувачите/платеници на Малинковски, од ова наркодилерско семејство создаде ИМПЕРИЈА од фалсификатно вино кое се пие со специјалитети: убиени диви свињи, срни, разновиден дивеч и МЕЧКА со МЕЧИЊА чие брутално убиство беше тема во македонската јавност, ама Малинковски беа заштитени заради блискоста со сите ПЛАТЕНИЦИ на власт кои поминале на трпезите на ова општествено штетно семејство…

Актуелните ПЛАТЕНИЦИ, Зоран Заев како премиер и Радмила Шекеринска како вицепремиерка и министерка за одбрана, скоро секоја посета на високи странски претставници, а со НАТО гости редовно, се посетители на ,,КАМНИК,, и уживатели на фалсификатното вино кое не води географско потекло од лозјето кое лажно е декларирано.

[widgetkit id=55]

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.