logo
Search
Close this search box.

Ковачевски: ,,Претплатниците секогаш го кркаат,,

Пишува: Зоран Божиновски

Летото 2005 година кога Елек Штрауб и Ролф Плат, по налог од Дојче и Маѓар Телеком, расчистувале со Водафон Грција, ги ,,санирале,, последиците од тамошното прислушување и убиството на Костас Цаликидис, штетата од 350 милиони УСД ја платиле Владата на Македонија и Македонски Телеком. За ова веќе пишувавме.

Во периодот кога овие стотици милиони долари биле одрани од кожата на корисниците на услугите на Македонски Телеком, своја мејл преписка имале директорите Димитар Ковачевски и Славко Пројкоски.

Денес актуелниот премиер на Северна Македонија, Димитар Ковачевски, на 27 јули 2005 година му испратил порака на Славко Пројкоски преку која го советува како да украдат пари за себе, а тоа да го платат потрошувачите. Еве ја содржината:

,,Славко, сега имаме простор за маневар со парите што ги бара Елек. Доволно е да се појача малку кај претплатниците за да имаме нешто и ние ќар. Предлогот е од Саше, а бидејќи ти си одговорен кај претплатниците доволно е да се појача за едно 3% од предлогот на Елек.

Секако дека претплатниците секогаш го кркаат 😊,,

Освен што го кркале претплатниците околу 350 милиони УСД, трошокот на Дојче и Маѓар Телеком, екстра со 3% се ,,накркале,, и Ковачевски и Пројкоски…

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.