logo
Search
Close this search box.

Ковачевски: ,,Славко, ќе процесуираме лажен ревизорски извештај!,,

Пишува: Зоран Божиновски

Актуелниот премиер на Северна Македонија, во описот на неговото работно место во секторот финансии во Македонски Телеком, заедно со вечниот секторски директор Славко Пројкоски, лажирале и ревизорски извештаи за работењето на компанијата.

Морале така, бидејќи парите од приходите од работењето, од наплата на корисниците на услугите на овој телекомуникационен оператор ги давале за корумпирање на политичари од СДСМ и ДУИ, а преку грчкиот бизнисмен Димитрис Контаминас.

Како што лажирал ревизорски извештаи во Телеком, така Ковачевски денес лажира владина политика како премиер!

Еве како тоа го правеле:

Од: Димитар Ковачевски

Испратено: петок, 25. 09. 2005., 11 27 часот

До: Славко Пројкоски

Славко, треба да го направиме годишниот извештај за ревизорите според урнекот на Елек. Треба да се процесуира лажен извештај во кој не треба да стојат парите дадени на политичарите преку Контоминас. Мора да прикажеме доста помалку приходи бидејќи знаеме дека парите од вистинските приходи се поделени по разни основи.

Заедно ќе го правиме извештајот и ќе го испратиме на Елек да го прегледа.

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.