logo
Search
Close this search box.

Крадеш, фатен си, власт си, никој ништо не ти може, народ те сака (3)

Ако народот те сака и упорно те гласа, иако го крадеш без усул, оправдано е тоа да му го правиш, те одобрува и ти го верификува крадењето на денот за гласање…

Пишува: Зоран Божиновски и екипа на Буревесник.Нет

Последен дел од трилогијата посветена на откривање на грабежот на министерството за одбрана, на нивниот станбен фонд, на криминални набавки без распишување јавни набавки и на криминално материјално финансиско работење. Извештајот бил сочинет по инспекција која утврдила дека највисоки државни фукционери од министерството за одбрана, од военото разузнавање, членови на СДСМ и ВМРО ДПМНЕ правеле тешки злоупотреби за кои биле предложени конкретни мерки, ама никогаш не биле ниту кривично пријавени, а не да понесат одговорност…

Немаме што да дополниме на објавеното во претходните два дела од оваа трилогија, освен ако сакате да се уверите како се работело, да ги разгледате доказите кои ви ги даваме во прилог.

Секој друг коментар е излишен!

[widgetkit id=60]

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.