logo
Search
Close this search box.

ЛЕФКОВИЦ: ,,Ќе спроведеме либерализација така што НЕМА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА!,,

Пишува: Зоран Божиновски

За да имаат потполна контрола над телекомуникациониот пазар на Балканот, Германците од Дојче Телеком прво во 2008 година го купиле управувачкиот пакет во грчкиот оператор ОТЕ, а преку нив и КОСМОТЕ. Во март 2009, словенечки ОНЕ ВИП на КОСМОТЕ за 190 милиони евра му го продава својот оператор во Македонија, го именуваат како КОСМОФОН. Тие назначуваат свој главен извршен директор, Петрос Лефковиц, која пак во договор со Германците и Унгарците, во октомври 2006 година започнуваат со реализација на МАСОВНО ПРИСЛУШУВАЊЕ на граѓаните на Македонија, а истовремено и со монополизација на пазарот на телекомуникациите. Ем ги следат и прислушуваат, ем ги ограбуваат…

Фиктивно спроведуваат ,,либерализација,, така што блокираат либерализација, со помш на корумпираната Влада во Скопје која ја раководи НИКОЛА ГРУЕВСКИ ЧУДОВИШТЕТО, а со владата манипулираат преку свој доверлив човек – ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ ЌУРКА. Нему во оваа мултимилионска штетна операција по граѓаните на Македонија, му помагаат СЛАВКО ПРОЈКОСКИ и НИКОЛА ЉУШЕВ.

Еве што им пишува на овие тројца, ПЕТРОС ЛЕФКОВИЦ:

Од: Петрос Лефковиц

Испратено: четврток, 12. 10. 2006 година, 13:22 часот

До: Димитар Ковачевски, Славко Пројкоски, Никола Љушев

По либерализацијата на пазарот и понатаму ќе останеме лидери во регионот. Како ќе го направиме тоа? НЕМА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА!

Поентата е официјално да се овозможи либерализација, но да се заробат операторите со постојани плаќања кон нас. За таа цел е потребен човек што го имаме во Македонија, господинот Ковачевски, кој е поврзан со власта. Иако сме поврзани со владата, сепак мора да имаме внатрешно доверливо лице од МакТел кој ќе ги иницира преговорите со Владата.

Како ќе се справиме со операторите кои ќе се појават на пазарот?

Може да се побара ,,подарок,, од операторот. Тој подарок може да биде голема сума пари или процент од целата компанија како ,,лажна инвестиција,,. Огромна сума бараат да платат операторите за наводно лобирање кај владата да добие дозвола за работа на операторите.

Кога операторот ќе сфати дека манипулирал, не смее да се жали на владата, бидејќи и тој влегол во криминални плаќања, за што, се разбира, знае и владата, па ќе мора да продолжи да плаќа. На операторот не треба да му се дозволи да развива сопствена мрежа освен на места каде тоа може многу да не чини. Обично се потребни 26-30% од капиталот што го поседува операторот. Крајната цел е самиот оператор да побара спојување со Cosmote (VIP) или МакТел.

………………………………………..

Димитар Ковачевски денес е лидер на владејачката СДСМ, колку до вчера беше премиер. На граѓаните за Денот на гласање, за 8 Мај, има ветува подобар живот, поголеми плати, влез во ЕУ, стабилност и просперитет. Досегашниот работен век го потрошил главно на работа против Македонија, работа во корист на штета на граѓаните на Македонија.

Ковачевски е редок вид на општествен штетник!

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.