logo
Search
Close this search box.

Битолска кеш пандемија

Извор на Буревесник открива детали за случувања во Клиничка Болница Битола. Таму работите не чинат, особено во делот на финансии…


Подготвил: Буревесник

Кај нас во Клиничка болница Битола, директорката Гагачева идеше две недели позитивна, а нејзината најблиска соработничка е со температура и до петокот одеше на работа. Паднат е серверот на болницата и не се знае кој каде е примен. За тој Бојовски на интерно, што почина, има посебна приказна…

Пред две недели имаше смена на финансов директор, новиот секторки директор, по принцип ќерка син уплатил веднаш 8 милиони денари на Алкалоид КОНС, во време на корона се разбира, директно од сметка на КБ Битола…

Треба да биде проверено како е донесен мамографот во болницата и дали болницата му има исплатено на ЕУ фондовите земена позајмица и е книжено ВОНБИЛАНСО!? Ова го откривме случајно додека контролиравме документација и востановивме дека со износот книжен на тој начин е купен стан во Скопје на раководител во Скопје, одговорен за комуникација со ЕУ фондови. Треба да се провери и провизијата на директорката во бизнисот со АЛКАЛОИД КОНС и плус што се подготвува со некој нов тендер поврзан со Бугарија…

(авторот сака да остане анонимен)

 

 

 

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.