logo
Search
Close this search box.

Субвенции од државата за весниците

Печатените медиуми и оваа година ќе добијат пари од државниот Буџет, информираше Владата.

На денешната владина седница е усвоена Програмата за поддршка за печатење и дистрибуција на печатените медиуми за 2022 година.

Средствата, според предвиденото, ќе се користат за поддршка за печатење и дистрибуција на печатените медиуми во насока на заштита на плурализмот во областа на медиумите, а корисници се печатените медиуми од општ информативен карактер, коишто објавуваат содржина насочена кон непрекинато информирање на јавноста за тековните политички, економски, социјални и културни прашања“, додаваат оттаму.

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.