logo
Search
Close this search box.

Категорија:

Блог

naslovnaistroijatfate001
Урбанистички ,,ЦВЕТКОВИЌИ,,
Пишува: Зоран Божиновски Овде имате само еден познат пример, како ДПМНЕ, СДС и ДУИ смислиле начин, со помош на поранешната УДБА да дојдат до измислени парцели сред градски паркови и зеленила, таму каде не им е место. Ви ги давам годините кога како настанувале промените, на примерот со парцелата кај МАЈЧИН ДОМ, во Општина Аеродром. Според годините ќе си пресметате кој политичар бил власт, кој бизнисмен бил политичар и обратно. Главниот трик е да се измисли ,,граѓанин на Србија,, кој НЕ ПОСТОИ воопшто. Основен суд носи прво одлука дека на тој граѓанин ,,некогаш и некаде, врз основа на нешто,, од неговите предци му останало земјиште. Врз основа на таа фалсификат пресуда, на ,,граѓанинот на Србија,, кој како по дефиниција е на список на некогашната УДБА и одамна не живее во Македонија, му враќаат имот. Еве тоа е конкретно случај со СЛОБОДАН ЦВЕТКОВИЌ. Му враќаат со пресуда парцела во Општина Аеродром, кај Мајчин Дом, иако со таа парцела во животот никогаш ниту едно физичко лице претходно немало...
Повеќе ...
telekomnaslovnasvedoci
,,Извините, али ко је он уствари!?
Пишува: Зоран Божиновски На вас како јавност и како мои читатели, ама и како на долгогодишни жртви на ДПМНЕ, ДУИ и СДС, не ви е познато дека при крај на 2006 година, по моја средба со еден мој покоен школски другар од него имав молба да им помогнам на осум мали акционери од МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ  кои сметаат дека се ограбени. Во ова четиво ќе ви осветлам некои работи кои се случија на патот на откривањето на огромната корупција во МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ, во подмитувањето на највисоки државни функционери и патем бескрупулозно ограбување на корисниците на телекомуникациони услуги… На предлог на мојот бивш школски другар се согласив на средба со тројца од оштетение мали акционери во Телеком, тие во име на сите осумина ограбени и оштетени, ми предадоа докази за корупција. Откако разгледав каква ексклузива имам, побарав од нив дозвола наместо да објавувам и тоа да биде ,,секое чудо за три дена,,, да испратам мејл порака до НАДЗОРНИОТ ОДБОР на МАЃАР ТЕЛЕКОМ во Будимпешта. Сметав дека компанијата...
Повеќе ...
liberalizacijaKjurka
ЛЕФКОВИЦ: ,,Ќе спроведеме либерализација така што НЕМА ЛИБЕРАЛИЗАЦИЈА!,,
Пишува: Зоран Божиновски За да имаат потполна контрола над телекомуникациониот пазар на Балканот, Германците од Дојче Телеком прво во 2008 година го купиле управувачкиот пакет во грчкиот оператор ОТЕ, а преку нив и КОСМОТЕ. Во март 2009, словенечки ОНЕ ВИП на КОСМОТЕ за 190 милиони евра му го продава својот оператор во Македонија, го именуваат како КОСМОФОН. Тие назначуваат свој главен извршен директор, Петрос Лефковиц, која пак во договор со Германците и Унгарците, во октомври 2006 година започнуваат со реализација на МАСОВНО ПРИСЛУШУВАЊЕ на граѓаните на Македонија, а истовремено и со монополизација на пазарот на телекомуникациите. Ем ги следат и прислушуваат, ем ги ограбуваат… Фиктивно спроведуваат ,,либерализација,, така што блокираат либерализација, со помш на корумпираната Влада во Скопје која ја раководи НИКОЛА ГРУЕВСКИ ЧУДОВИШТЕТО, а со владата манипулираат преку свој доверлив човек – ДИМИТАР КОВАЧЕВСКИ ЌУРКА. Нему во оваа мултимилионска штетна операција по граѓаните на Македонија,...
Повеќе ...
даница001
Ајде Данице, го можеш ти тоа!
Пишува: Зоран Божиновски Горанчо Николовски, од почетокот на оваа година БИВШ директор на средното училиште АСУЦ ,,Боро Петрушевски,, Скопје, директорската кариера ја заврши со тепачка во скопска кафеана во село Трубарево, кога нападна и тепаше колега од училиштето за кој неосновано се сомневал дека ќе му биде противкандидат на изборот за директор. Горанчо Николовски не ни сонуваше дека најголем противник на тој предновогодишен избор за директор на ова училиште му е Горанчо Николовски. Самиот на себе си беше и си остана најголем противник!!! Конкурсот за директор на ова средно училиште кој си го беше наместил сам за себе, да си добие втор мандат, беше поништен ем заради низа пропусти во процедурата, ама највеќе затоа што Горанчо Николовски има ФАЛСИФИКАТ документација дека завршил високо образование и дека е наставник, а точно е дека е АВТОЕЛЕКТРИЧАР со 3 степен на стручна подготовка. Не успеал ниту 4 степен да заврши, ама тргнал по ФАЛСИФИКАТИ, се зачленил во СДС од Нашата земја, му се...
Повеќе ...
bisera_kostadinovska_533
Уценетата министерка Бисерка
Пишува: Зоран Божиновски Деновиве, конечно после серија напади, притисок врз вработени и врз министерката да го смени екс в.д. директорот на Филхармонија, Даниел Лазаровски, конечно се обрати на јавноста и тој, со свое видување на пресвртот во оваа некогаш реномирана установа од културата. Имавте прилика да прочитате што имаше да каже Даниел Лазаровски, но немавте прилика ниту од него да слушнете или прочитате за она што навистина се случува во Филхармонија, а за тоа се зборува исклучиво по кулоари и со полушепот. Луѓето се плашат од својата сенка кога е во прашање егзистенција, лесно се губи денес работа, лесно се покренува дисциплинска постапка. Лазаровски не сака да влегува во конфликт со министерката Бисерка Костадиновска Стојчевска, како член на ,,трговското друштво,, на власт не сака да им ја ремети кампањата. Ама, затоа има вработени на кои им е преку глава и од СДСМ и од ВМРО ДПМНЕ, особено од нивното злосторничко здружување на штета на Филхармонија. Еве детали дознаени од ,,неутралци,,,...
Повеќе ...
Screenshot 2024-03-08 233207
Ковачевски: ,,Препратете му го на Саше обработениот фајл...,,
Пишува: Зоран Божиновски На 11 септември 2006 година, три месеци после победата на ВМРО ДПМНЕ на изборите во јули 2006, актуелниот лидер на СДСМ, Димитар Ковачевски, како секторски директор во Македонски Телеком, задолжен за прислушување, одработувал за тогаш новиот директор на УБК, Сашо Мијалков. Испратил мејл порака која е доказ на тоа одработување… Го следел мобилниот телефон на новинарот Никола Младенов, убиен во март 2013 година, токму по нарачка и во организација на Мијалков. Ова е трето убиство, после убиствата на Костас Цаликидис и Коста Крпач, за кое објавувам докази дека Ковачевски припомагал, соучесник е и ревносно соработувал во подготвувањето. Доказ за тоа е мејл пораката која на 11 септември 2006 година, во 22 : 11 часот им ја испратил на Небојша Стајковиќ и Жарко Луковски, главните соработници на Мијалков во прислушувањето. Ковачевски незаконски го следел мобилниот телефон и компјутерот на Никола Младенов и за тоа испратил порака до овие двајца, со следната содржина:...
Повеќе ...
calikitdismail001
Џон Ерл: ,,Цаликидис е одстранет! На семејството ќе му платиме или ќе им се заканиме ако не молчат!,,
Пишува: Зоран Божиновски Најдобар доказ дека во огромната афера со прислушкување во Грција, кога пред Олимпијадата 2004 година, преку Водафон биле прислушувани комплетната грчка Влада и американската амбасада во Атина, е мејл пораката од која се чита ФИНАЛЕТО на начинот на кој оваа афера ја расчистувале… Британскиот оперативец и разузнавач, ангажиран од Водафон, Џон Ерл, на своите партнери во скандалот, генералниот директор на Дојче Телеком Рене Оберман, на директорот од Маѓар Телеком, Елек Штрауб и на секторскиот директор од Македонски Телеком, Димитар Ковачевски, им дал инструкција како ќе го затворат случајот. Од мејл пораката испратена три месеци после убиството на електроинженерот Костас Цаликидис, се читабруталноста и немилосрдноста на овие криминалци и убијци. Џон Ерл на своите соучесници, меѓу кои е довчерашниот премиер на Северна Македонија, Димитар Ковачевски им објаснува дека ,,ЦАЛИКИДИС Е ОДСТРАНЕТ!,,, вина фрлаат и врз петмина петмина техничари од Водафон, а на фамилијата...
Повеќе ...
насловнаОИЛКО
Тврдо ,,спуштање,, во ,,Макпетрол,,
Пишува: Зоран Божиновски Чекав 17 години и дочекав да го добијам списокот на иматели на командитни акции во ,,ОИЛКО,, КДА Скопје, можеби единственото акционерско друштво од таков вид во Европа. Беше формирано по нарачан и наменски променет дел од Законот за трговски друштво во делот на основањето, па по промената се одржа наменско сообрание на акционери на АД ,,Макпетрол,, во Струга na 17. 12. 2006 и беше основано командитното друштво со акции ,,ОИЛКО,, КДА Скопје. После тоа собрание на АД ,,МАКПЕТРОЛ,, на 18. 01. 2007. е основано командитното акционерско друштво, а КОМПЛЕМЕНТАРОТ (сопственик) Андреј Јосифовски, истовремено и генерален директор на ,,Макпетрол,, лично определил кому ќе подели акции во командитното друштво. Прво акционерите на ,,Макпетрол,, во Струга гласале на Јосифовски и Саша Лекиќ да им го пренесат комплетно ,,Макпетрол,, да си биде нивни лични имот, за да можат да станат КОМПЛЕМЕНТАРИ во командитното друштво, а потоа главниот комплементар во ,,ОИЛКО,,, Андреја Јосифовски...
Повеќе ...
384113574_10231825749729272_3068800987966952297_n
Господарите на животот и смртта на Онкологија
Пишува: Зоран Божиновски За време на последните апсења на клиниката за Oнкологија и радиотерапија строго е внимавано главните актери да не бидат ниту ,,гребнати,,. Внимавано е да не се чепне во осилото, за да не бидат подоцна ,,искасани,, министрите од СДСМ, ВМРО ДПМНЕ и ДУИ кои ова свесно го овозможувале. На оваа Клиника и е даден буџет без следење критериуми согласно Законот за здравствена заштита според член 27. Никогаш наназад години не е вршена контрола на цените по кои се набавувани скапите лекови од страна на сектор финансии во Фондот за осигурување, каде исто така со години директор на сектор е Миле Сугарев, незаменлив и несменлив. Дел од тие лекови се набавувани над препорачаната цена од ФЗО, без барање, без проверка на важечко одобрение за ставање во промет од страна на Агенцијата за лекови во РСМ. Има и набавки без одобрение… Скапите лековите се набавувани по распишувани постапки за Јавни набавки, пред да се одобри буџет од вкупниот буџет од условниот буџет (прво е вршена...
Повеќе ...
photo_2024-01-28_18-15-07
Американска контрола преку софтверот ,,CALEA,,
Пишува: Зоран Божиновски Грчки експерт за телекомуникациони технологии, во јануари 2005 година им објаснил и им дал инструкции што треба да направат, со кој софтвер да работат. Им посочил дека Американците имаат софтвер за прислушување, следење и складирање податоци со име CALEA, дека Германците и Австријците веќе го имплементирале, а Македонија требало да си набави нова опрема и да направат модификации во Македонски Телеком, за да може контролата да биде потполна. Центарот за контрола на прислушувњето за балканските земји бил во Грција… Американците воопшто не дозволувале друг да контролира, работеле исклучиво со свои луѓе! Кадрите како Ковачевски, Љушев и Пројкоски биле бирани по послушност и извршителност… Еве ја содржината на оваа мејл порака: Од: Темистоклис Куцурас Испратено: среда, 12. 01. 2005 година, 15:23 часот До: Ролф Плат, Елек Штрауб, Димитар Ковачевски, Никола Љушев Колеги, Морам да ве информирам дека софтверот што ви го претставив минатата недела нема да се...
Повеќе ...
корнијасмејл1
Димитар Ковачевски: ,,Јорго, Како да се погрижиме никогаш да не бидеме откриени?
Пишува: Зоран Божиновски По убиството на електроинженерот Костас Цаликидис, главниот организатор Јоргос Корнијас, директор во грчки Водафон и соучесникот во убиството, Димитар Ковачевски, ја продлабочиле криминалната соработка! Навлегле во прислушувањето во најситни детали, до степен Корнијас да му биде инструктор на Ковачевски како тоа се прави. Ама, Корнијас постојано му нагласувал на Ковачевски дека без Американците не може ништо да направи, особено во делот на прикривањето на трагите. Ковачевски тоа го имал на ум и имал контакти со Американците, па имал огромен успех во растурањето на својата држава, заедно со Сашо Мијаков и Никола Груевски. Единствено каде промашил Ковачевски е делот на уништувањето на докази за тоа прислушување и околу улогата на Американците. Не ги послушал ниту Американците ниту Германците во делот на строгите наредби да ги избрише сите сервери и да ги уништи сите докази дека прислушувале. Сепак задачата не си ја завршил, па ние денес, од лице со кое Ковачевски...
Повеќе ...
Јоргос004
Корнијас: ,,Како да прислушувате политичари, новинари и други важни личности!?,,
Пишува: Зоран Божиновски Јоргос Корнијас во време на убиството на инженерот Костас Цаликидис, бил претседател на Борд на директори во грчки Водафон и претпоставен на убиениот. Корнијас директоно наредил отстранување на неовластениот софтвер користен за прислушување на грчката влада, премиерот и американската амбасада. Корнијас најдиректно оневозможил спроведувањето на ефикасна истрага за убиството. Заедно со Димитар Ковачевски е најдиректен соушесник во организација на ликвидацијата на Цаликидис. По убиството на Цаликидис во март 2005, Јоргос Корнијас заедно со Ковачевски, Пројковски и Љушев од Македонски Телеком, продолжил со прислушување на политичари, новинари и други важни јавни личности. Еве како тоа изгледа, читајте од мејл пораката која им ја испратил на овие тројца криминалци во јуни 2005 година: Од: Јоргос Корнијас Испратено: вторник, 14. 06. 2005 11:24 часот До: Димитар Ковачевски, Славко Пројкоски, Никола Љушев Колеги Зошто треба да добиете телефонски централи и опрема од Ericsson?...
Повеќе ...
стајковиќ001
Стајковиќ: ,,Диме, веднаш да му се даде пристап до овие линии на Мијалков...,,
Пишува: Зоран Божиновски Љубчо Георгиевски, премиер од 1998 до 2002 година, додека ја раководеше Владата која со терористите од ОНА продуцираше договорен воен конфликт заради бескрупулозен грабеж на земјата, лично го амнестираше Сашо Мијалков за ВЕЛЕПРЕДАВСТВО! На почетокот на тој воен конфликт во 2001 година, тогашниот воен разузнавач Марјан Ефремов, на дело и со докази ги фати Сашо Мијалков, шеф на военото разузнавање и неговиот колега Горан Грујевски како на српски воени разузнавачи им предаваат и продаваат воени тајни и документи битни за нив, а на штета на Република Македонија. ДОказите Ефремов ги предал на своите надредени… Премиерот Љубчо Георгиевски наместо со истражните органи да поведе постапка против Мијалков и Грујевски, само го смени Мијалков од функцијата во военото разузнавање, без никакви последици по него и Грујевски. Практично го амнестираше… Подоцна, во 2005 година, Сашо Мијалков и неговиот братучед Никола Груевски, на три средби во Виена, со СДСМ договарале...
Повеќе ...
БАРАЊЕ до јумцср од 11.01
Мила Бергер: ,,Ве молам викнете ја мајка ми и викнете полиција...,,
Пишува: Зоран Божиновски Повеќе од половина година не објавувам ништо за голготата низ која и натаму поминуваат двете сестрички, Николина и Мила Бергер, малтретирани од таткото Михаел, од ЈУМ ЦСР на Град Скопје и од министерството за труд и социјална политика, како и од адвокатите од канцеларијата МЕДАРСКИ, застапници на таткото… Директорот на ЈУМ ЦСР на Град Скопје, после скандалозното однесување на неговиот корумпиран претходник кој беше награден со 10.000 евра од таткото Михаел за да му помогне заедно со корумпираните службенички да ги однесе децата во Швајцарија, измисли ЗАБРАНА на мајката Станислава Бергер да комуницира со медиуми. Поточно, забраната од директорот на ЈУМ ЦСР на Град Скопје се однесуваше на комуникација на мајката со мене, за Буревесник да не открива со што точно се занимаваат во центарот за му овозможат на Михаел Бергер макар насилно да ги трансферира неговите ќерки во Швајцарија и да ги оддели од мајката… Арно ама, адвокатите од канцеларијата МЕДАРСКИ...
Повеќе ...
nikos
Ковачевски: ,,Понатаму, работата ја презема амбасадата на САД!,,
Пишува: Зоран Божиновски Драматична мејл порака упатена од актуелниот премиер на Северна Македонија, на грчкиот инвеститор Никос Статопулос, упатена ПРЕД ПОЛНОЌ на 7 март 2005 година, докажува дека убиството на грчкиот електроинженер Костас Цаликидис било планирано и подготвувано. Ковачевски на Статопулос порака му ја праќа само два дена пред Цаликидис да биде пронајден обесен во неговиот стан во Атина, како последица на најголемата прислушна афера во Грција, во 2004 година, кога биле прислушувани премиерот Караманлис, министерот за одбрана, скоро сите министри од таа влада и американската амбасада. За да биде ,,затворена,, аферата целата вина ја фрлиле врз тој што ја открил, Костас Цаликидис. Во пораката која Ковачевски, како одговорен функционер во Македонски Телеком за прислушувањето, му ја праќа на Статопулос, јасно ја лоцира улогата на американската амбасада во Скопје во планирањето на убиството и уништивањето на трагите… Еве ја содржината: Од: Димитар Ковачевски Испратено:...
Повеќе ...
Screenshot 2024-01-09 212746
Една ,,заборавена,, газа во вагина - открива ХАОС!
Пишува: Зоран Божиновски Гордана Стоимчева од Кавадарци, на 05 Октомври лани по претходен договор со гинекологот  Др Саша Јовчевски од Скопје, била подвргната на абортус. Зафатот бил извршен без анестезија по претходен преглед кога било востановено дека за тоа немало потреба. Др Јовчевски на пациентката и дал ампула кетонал и таблета диазепам. Потоа извршил абортус. Според збороовите на Стоимчева во салата бил и гинекологот Д-р Борче Сиваков и медицински тим од сестри и болничарки. По завршување на интервенцијата Д-р Саша Јовчевски и кажал на пациентката дека ќе биде пренесена во соба. Стоимчева сведочи понатаму дека во салата останале др Сиваков и медицинската сестра Марија Маркова. Според нејзини зборови Д-р Борче Сиваков седнал на столот каде претходно седел Д-р Јовчевски и и рекол дека мора да и направи премивка со газа и бетадин. Стоимчева нагласува дека ова не било кажано или одобрено од Д-р Јовчевски. Д-р Сиваков три пати вршел премивање и и објаснувал дека тоа е само бетадин, а...
Повеќе ...
reforma001
,,Создаваме послушна и лесно поткуплива нација!,,
Пишува: Зоран Божиновски Есента 2005 година Собранието на Република Македонија усвоило ФИКТИВНА Национална стратегија за либерализација на телекомуникацискиот пазар. Спроведена е во дело, ДОЈЧЕ ТЕЛЕКОМ и денес има монопол во телекомуникациите во нашата земја. Во рамките на таа стратегија била и Програмата за дигитално описменување на учениците, а ЦЕЛ на таа програма била да се образува послушна и лесно поткуплива нација. Според последните резултати од ПИСА тестот во образованието оваа цел е реализирана во целост! Покровител на оваа Програма бил тогашниот претседател Бранко Црвенковски, а иницијатори биле Никола Груевски и Димитар Ковачевски… Актуелниот премиер на Северна Македонија, Димитар Ковачевски, како активен учесник во реализација на создавање послушна и лесно поткуплива нација, најавува победа на Ден за гласање во мај 2024 и веќе е сигурен дека ќе биде следен мандатар за формирање Влада: Еве ја мејл пораката: Од: Мајкл Гинтер Испратено: петок, 23.09.2005, 14:36 ​​часот До:...
Повеќе ...
kovačevskimail
Го прислушувале и генералниот секретар на ООН
Пишува: Зоран Божиновски Во својот историјат на прислушување ДОЈЧЕ ТЕЛЕКОМ, ВОДАФОН и МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ го имаа и прислушувањето на генералниот секретар Кофи Ана. Вината на себе за ова прислушување ја преземале Британците: Од: Димитар Ковачевски Испратено: петок, 09.01.2004, 17:10 часот До: Елек Штрауб, Клаус Хартман, Хорст Херман Почитувани господа, Дозволете ми да ви одговорам во врска со вашето прашање од претходната е-пошта: Она што можев да го дознаам од американската амбасада и од грчки извори за прислушувањето на генералниот секретар на ОН е точно. Г-ѓа Клер Шорт си го призна тоа. Сепак, Дојче Телеком и американската владина ИТ компанија добро играат да го отстранат сомнежот од Германија и САД. Велика Британија ќе продолжи со целата работа и тоа ќе ја чини многу пари. Ќе има судење на г-ѓа Кетрин, но мислам дека таа ќе успее да се извлече со помош на Америка и Германија, па Велика Британија ќе остане единствената виновна за целата афера. Ние стоиме на располагање како компанија...
Повеќе ...
kovačevskimail
Еднаш Димитар Ковачевски работеше против САД!
Пишува: Зоран Божиновски Димитар Ковачевски, како одговорно лице во секторот за прислушување, следење и надзор на комуникации во Македонски Телеком, има искуство во работа против САД, за потребите на Дојче Телеком. Иако денес како премиер на Северна Македонија редовно оди во американската амбасада да прими задачи кои ги има за завршување и верно служи на ДУИ како на трговска фирма миленик на АМЕРИКАНЦИТЕ, сепак во минатото негови газди биле Германците. А тие пак работеле со Кинезите контра САД! Надалеку е прочуена војната меѓу американски ЕЈПЛ и кинески ХЈУАВЕИ, војна која долго трае и е доста исцрпувачка. Таму каде што територијална превласт имаат САД, како што е случај во Северна Македонија, ХЈУАВЕЈ нема пристап. Се обидоа преку српски МТЕЛ да влезат, со помош на корумпираниот екс премиер Зоран Заев, ама Американците го лоцираа, експресно го сменија, па го инсталираа послушникот Димитар Ковачевски… Како тоа изгледало кога Ковачевски работел за Германците а против Американците,...
Повеќе ...
ад гаманасловна
Арамиско гнездо
Пишува. Зоран Божиновски Криминал по криминал – пласман на ЦРНА ЛИСТА на САД! Како Кочо Анѓушев со помош на Зоран Заев, од еден до друг крупен криминален случај се пробиваше до црната листа на САД? АД ,,ГА МА,, е еден од тие случаи. Владата предводена од Зоран Заев и Кочо Анѓушев, а со соучество на генералниот секретар Драги Рашковски и подоцна како предлагач на криминален заекон за изместување на судски спро во Собрание во кризна состојба, Фатмир Битиќи, направи мега криминал со АД ,,Макпетрол,, и АД ,,ГА МА,,. За да му помогнат на Андреј Јосифовски да избегне плаќање на штета од 60 милиони УСД за раководење со АД ,,ГА МА,, и долгогодишно неуплаќање на добивка на Владата како мнозински партнер, скоро дваесетгодишниот трговски спор од Граѓански суд го изместија во Собрание и донесоа закон за откуп на уделот на АД ,,Макпетрол,, во АД ,,ГА МА,,. Иако државата во АД ,,ГА МА,, имаше 53% а АД ,,Макпетрол,, 47%, со одлука на Владата на Владимир Бучковски, на две недели пред пораз на изборите...
Повеќе ...
vodafonobuka
Водафон: ,,Еве Димитар, како да се заштитиш себе,,
Пишува: Зоран Божиновски Премиерот на Северна Македонија, Димитар Ковачевски, како одговорно лице во Македонски Телеком за прислушување, следење и надзор над комуникациите, од почетокот на 2000 година редовно добивал инструкции и бил обучуван од Грците како да се заштити себе и своите блиски пријатели, да не бидат прислушувани. Знаеме дека таква обука немаат поминато екс премиерот Никола Груевски и неговиот братучед Сашо Мијалков. Тие не успеаја да прислушуваат и следат а да не бидат и тие мета на ова современо зло. Се сеќаваме на прочуената изјава во една од ,,бомбите,, од страна на Мијалков: ,,Каменот од блиску доаѓа!,,… Не успеал ниту Димитар Ковачевски да се заштити од ова, па иако имал редовни инструкции да уништува секаква трага која може да биде предмет на идна истрага, тоа не го правел. Еве, не успеал да ги исчисти сите компјутерски сервери во Македонски Телеком, сочувани се овие мејл пораки кои повеќе од една година се објавувани во Буревесник. Ова е една од пораките од...
Повеќе ...
stavros
Како сме прислушувани!?
Пишува: Зоран Божиновски Во јануари 2005 година, била во тек најголемата афера со прислушување во Грција, кога биле прислушувани премиерот Караманлис, комплетната грчка Влада и американската амбасада во Атина. Инженер од грчки Водафон, Костас Шизаз, по налог на директорот Сократ Коминакос, на тогашниот секторски директор во Македонски Телеком, одговорен за следење и прислушување, Димитар Ковачевски му давал кратка обука, го инструирал како да го користат во Македонија софтверот набавен од Израел. Еве ја содржината на таа инструктажа преку мејл комуникација: Од: Ставрос Шизаз Испратено: вторник, 11. 01. 2005, 18:54 часот До: Димитар Ковачевски Копија: Сократ Коминакис Здраво Димитар, Бидејќи добив наредба од господинот Коминакис, должен сум да ви дадам неколку објаснувања во врска со следењето на комуникациите и како функционира израелскиот софтвер што вие и ние го имаме. Софтверот што го имаме овозможува софистициран напад за следење телефон. Тоа е затоа што телефоните имаат електрична...
Повеќе ...
Screenshot 2023-12-15 201128
Русите сепак ни доаѓаат преку Грција!
Пишува: Зоран Божиновски Уште од првата Влада на СДСМ во 1996 година, предводена од Бранко Црвенковски, Грците бараат партнер/велепредавник кој за големи пари ќе им го (про)даде Чебрен и Галиште. Понудата која во тоа време е дадена до Црвенковски, без размислување била одбиена. После 23 години, во 2019 година, Грците пронашле велепредавници/трговци со македонските национални интереси во Кочо Анѓушев, Зоран Заев и Васко Ковачевски, како и во актуелниот премиер Димитар Ковачевски кој треба да стави финален потпис деновиве или на почетокот на 2024 година и на Грците да им ги предаде Чебрен, Галиште, ама и Тиквеш. Со ова велепредавство, Македонија може да се прости од секаква контрола над својата територија и над своите енергетски капацитети. Не е во прашање само велепредавство со кое Грците добиваат прилика следните 60 години енергетски да ја контролираат нашата земја, туку во ова велепредавство се крие и друго, поголемо! По потпишувањето на договорот со Грците за Чебрен, Галиште и Тиквеш,...
Повеќе ...
водафонгрција
Димитар Ковачевски е соучесник во убиството на Костас Цаликидис!
Пишува: Зоран Божиновски Шест дена пред бруталното убиство во Атина (09 март 2005), кога е убиен грчиот електроинженер Костас Цаликидис, вработен во телекомуникациониот оператор ,,Водафон,,, сред најголемата грчка афера со прислушување на стотина највисоки грчки владини функционери и на американската амбасада во Атина, на 3 март била испратена мејл порака! Од нејзината содржина јасно се чита подготовката за ова убиство со умисла и вмешаноста на функционери од Македонски телеком, најконкретно на тогашниот секторски директор Димитар Ковачевски, денес актуелен премиер на Северна Македонија. Костас Цаликидис ја откирл афеарата за прислушување, реагирал до генералниот директор на ,,Водафон,, по што било подготвено неговото убиство, за да се ослободат од него како од непријатен сведок кој многу знае. Од пораката во прилог се чита дека неговите колеги од ,,Водафон,, Грција му наместиле афера како тој да е клучен човек во аферата со прислушување, му наместиле како тој да дискредитирал богати и...
Повеќе ...
заевангусев
Виенски енергетски ,,бизнис патриоти,,
Пишува: Зоран Божиновски Трае отворена војна на Кочо Анѓушев со ДУИ и Али Ахмети. Неколкуте соопштенија од ДУИ дека се води организирана кампања против нив се однесуваа на Анѓушев. На нивните прес конференции се надоврзуваат и пресови на ВМРО ДПМНЕ против ДУИ. Со сите сили и средства се турка и нивната кампања контра ДУИ. Во СДСМ пак предводени од Димитар Ковачевски на овие прес конференции од опозицијата гледаат како на лажен патриотизам. А знаат дека Вмро Дпмне ова го прави од патриотизам завиткан во многу профит, многу пари и личен интерес. Во нивната партија Анѓушев кампањата против ДУИ ја тера преку Сашо Клековски, негов бизнис пулен во ИК на Вмро Дпмне. Битката на Анѓушев против ДУИ е заради неговите се поголеми губитоци во бизнисот со струја. СДСМ и ДУИ уште додека директоруваше со ЕСМ Васко Ковачевски, ја донеле во овдешниот енергетски бизнис фирмата на албанскиот премиер Еди Рама ,,ЕТМТ Енерџи,,. Во Северна Македонија оваа фирма од Албанија веќе е одомаќинета, сите вишоци на струја...
Повеќе ...
100милиониевра
Фиктивен проект за реален грабеж на 100 милиони евра од Македонија
Пишува: Зоран Божиновски Европската Унија, преку криминалците од Маѓар и Дојче Телеком, во континуитет ја ограбувала Нашата земја. Еве таков доказ. Еден месец пред изборите 2006 година, Елек Штрауб од Маѓар Телеком им дава упатства на Димитар Ковачевски и Славко Пројкоски, како да спроведат фиктивен проект, поврзан со лажен развој на конкуренција во телекомуникациите во Македонија. Имале согласност и од владата на Бучковски на заминување и од владата на Груевски која доаѓала на власт. Украле 100 милиони евра, а Елек Штрауб, Ролф Плат, ДИмитар Ковачевски и Славко Пројкоски од оваа безобѕирна кражба на граѓаните на Македонија, секој за себе земал по два милиона евра. Еве ја содржината на пораката: Од: Елек Штрауб Испратено: Среда, 03.05.2006, 14:38 часот До: Ролф Плат, Димитар Ковачевски, Славко Пројкоски Драги пријатели, За да не е сомнително, ЕУ ќе иницира проект со кој лажно ќе придонесе за развој на ефективен и конкурентен пазар на електронски комуникации во Република Македонија (ПЈРМ)....
Повеќе ...
амбасада прислушување
Луковски: ,,Димитар, обезбеди му на Сашо пристап до линиите на амбасадорот и американската амбасада!,,
Пишува: Зоран Божиновски Благоупокоениот директор на ЕРИКСОН, Жарко Луковски, бил посредник помеѓу Сашо Мијалков и Димитар Ковачевски, во 2005 и 2006 година, кога веќе во Виена со Владо Бучковски имале договорен иден пораз на СДСМ за изборите 2006 година. Мијалков се подготвувал за доаѓање на власт, па имал слобода да прислушува кого сака, кога сака и колку сака. Само се обраќал до Луковски, тој му пренесувал на Димитар Ковачевски какви се желбите, а овој заедно со Славко Пројкоски овозможувал пристап до посакуваните лини за следење и прислушување… Во јануари 2006 година, Мијалков посакал и добил пристап до линиите на Американската амбасада и на амбасадорот, на МВР и министерството за одбрана, а во континуитет го следел и Никола Младенов. Тој пак во тој период истражуваше и објавуваше текстови поврзани со фамозните ,,Швајцарски сметки,, на банкарот Хари Костов и претседателот на РМ, Бранко Црвенковски. Спомнати се во мејл пораката! Сето тоа Сашо Мијалков будно го следел преку прислушување...
Повеќе ...
луковскижарко
Ковачевски: ,,Жаре, Саше неконтролирано следи и снима,,
Пишува: Зоран Божиновски На крајот од декември 2005 година, кога веќе претходно на три средби во Виена било договорено СДСМ да ги изгуби изборите во 2006 година, а за тоа на премиерот Бучковски му биле исплатени 8 милиони евра, Сашо Мијалков веќе ,,работел,, на случајот и се однесувал како да е на власт. Имал пристап до следење и прислушување на телефони на оние кои сакал да ги следи и снима, меѓу нив бил новинарот Никола Младенов. Арно ама, Жарко Луковски му овозможил да следи и партии, а на Мијалков особено му биле интересни партиите од т.н. АЛБАНСКИ БЛОК. За ова, одговорниот директор за прислушување и следење, Димитар Ковачевски добил опомена од Елек Штрауб, негов претпоставен од Маѓар Телеком. Имаме доказ за нивната комуникација. Содржината на преписката меѓу денешниот актуелен премиер на Северна Македонија и на тогашниот директор на Ериксон, денес благоупокоен Жарко Луковски, ја имате во продолжение: Од: Димитар Ковачевски Испратено: Сабота, 25.12.2005, 18:38 ч. До: Жарко Луковски...
Повеќе ...
цаликидис001
Ролф Плат: ,,Обезбедете 780 милиони долари, 150 од Македонски Телеком!,,
Пишува: Зоран Божиновски Димитар Ковачевски, актуелен премиер на Северна Македонија, како секторски директор во Македонски Телеком, бил во директна комуникација со убиениот грчки електроинженер Костас Цаликидис се до неговото убиство. Доказ е мејл пораката испратена од Ролф Плат на 34 денови пред убиството на Цаликидис во Атина. Им поделил задачи во име на Дојче Телеком, Ковачевски и Пројкоски ги овластил да обезбедат 780 милиони УСД за оваа операција, од тие пари од Македонски Телеком се обезбедени 150 милиони долари, а на Цаликидис му дал задача до кои телефонски ФУНКЦИОНЕРСКИ линии да овозможи пристап за прислушување и следење… Еве ја содржината на пораката од Ролф Плат: Од: Ролф Плат Испратено: вторник, 05.02.2005 12:46 часот До: Елек Штрауб, Димитар Ковачевски, Славко Пројкоски, Костас Цаликидис Драги колеги Сакам да ве информирам дека целата опрема за следење и складирање на комуникации, од каблирање, хардвер, софтвер и меѓународно поврзување ќе оди преку следните компании:...
Повеќе ...
vienna-2997032_1920
БЕЧКА ПОЛИТИЧКА ШНИЦЛА
Пишува: Зоран Божиновски Политичката судбина на Нашата Земја е решена во Виена уште пред 2 недели. По урнек на решавањето во текот на 2005 година кога ,,изборите,, 2006 биле договорени на три средби помеѓу ГРУЕВСКИ и БУЧКОВСКИ, а на тогашниот премиер му биле исплатени 8 милиони евра од МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ… На состаноците на позицијата со опозицијата СЕГА во Виена, позицијата и сите заинтересирани биле посторени под ,,тренерска,, палка на Зоран Заев и на Димитар Ковачевски, а биле присутни и неколку крупни фигури и од албанскиот блок и двајца од ВМРО ДПМНЕ. Преговорите се завршени на штета на граѓаните на Нашата земја, ја скроиле политичката карта за 2024 година. Присутни биле екс министерот за култура Роберт Алаѓозоски, вицепремиерот  Фатмир Битиќи, екс министерот за здравство Венко Филипче и три пратеници од СДСМ. Имало и тајкуни/финансиери на целата операција, Никола Груевски бил на постојана врска и бил ептен задоволен од договореното. Присутните во Виена успеале да го помират...
Повеќе ...

Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.