logo
Search
Close this search box.

ЖАН МИТРЕВ

Две контроли на работењето на Клиниката ЖАН МИТРЕВ со фондовски средства, eдна од 1 јануари до 31 декември 2019 и втора од 1 јануари до 31 јули 2020 година покажале дека на Клиниката Жан Митрев лажирале 82 извештаи за да наплатат повеќе пари одошто им следува според методологија која е предвидена за пресметување. Па откако се фатени во оваа измама од ФЗО на Клиника Жан Митрев им намалиле 37.843.580 денари или 612,500 евра им платиле помалку во 2020 година…
Овој интерен документ ми го испрати вработен во ФЗО за да видиме како Племенскиот сојуз од Муртино и др Жан Митрев здружено крадат од здравствениот буџет кој го полнат граѓаните/даноочни обврзници! Дописот го имате во прилог на овој текст, од него јасно се чита како Жан Митрев преку намерно погрешно кодирање натпишува милиони денари за да наплати повеќе одошто му следува според договор со државата. Секако дека натплатеното потоа го дели со пријателите од Муртино, бидејќи после овој извештај и фаќањето на дело во финансиски криминал НЕМА КРИВИЧНА ПРИЈАВА против Митрев и нема прекин на плаќањето од ФЗО кон него.
А ВО ПАКЕТ СО ЗДРУЖЕНОТО КРАДЕЊЕ, ПЛЕМЕНСКИОТ СОЈУЗ ОД МУРТИНО ИМА И БЕСПЛАТЕН ПРИСТАП ДО ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ВО ,,ЖАН МИТРЕВ,, КЛИНИКА!!!
ГРАЃАНИТЕ ПЛАЌААТ…
Извештајот покажува дека Жан Митрев само бил ИНТЕРНО известен дека во ФЗО констатирале дека краде, ама потоа продолжиле непречено да соработуваат па за 2021 и 2022 година од ФЗО кон Клиника Жан Митрев пак му се префрлени нови ДВА ПАТИ по 602.000.000 денари!!! Навистина, намалени за 82.000.000 во таа 2020 кога со Извештајот бр.12-22633/2 било констатирано крадењето…

Коментари

Новитети :

Следете не :

Зачленете се за Новости


Headline

Never Miss A Story

Get our Weekly recap with the latest news, articles and resources.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.